Veilig thuis zijn Grieken zeker nog niet, maar de uitslag van de verkiezingen wordt op de financiële markten toch op een zucht van opluchting onthaald.

Griekenland vandaag uiteraard centraal thema op financiële markten

Op het vlak van bedrijfsresultaten is het vandaag een dag om zo snel mogelijk te vergeten, per saldo zijn er maar een paar bedrijven die komen rapporteren.

Maar nog enkele weken geduld en dan komt het nieuwe resultaten weer op gang, met een pak verse cijfers.

Belangrijk nieuws in VS op komst

De komende week is er volgens ABN Amro geen bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Op macro-economisch gebied lijkt het daarentegen een interessante week te worden. In Duitsland worden gegevens bekend gemaakt over het ondernemersvertrouwen (de Ifo-index) in juni en ook de zogeheten ZEW-index. Deze laatste geeft inzicht in hoe investeerders tegen de Duitse economie aankijken.

In de Verenigde Staten worden heel veel gegevens verwacht over de huizenmarkt en komt het Federal Open Market Committee bijeen, het belangrijkste beleidsbepalende comité van het stelsel van centrale banken.

In het licht van de zwakke economische indicatoren is het volgens ABN Amro interessant of het comité zal besluiten of "operatie Twist" (waarin kortlopende obligaties worden verkocht voor langlopende, om de lange termijn rente te drukken) zal worden verlengd. Deze operatie loopt aan het einde van deze maand af.

Veilig thuis zijn Grieken zeker nog niet, maar de uitslag van de verkiezingen wordt op de financiële markten toch op een zucht van opluchting onthaald. Griekenland vandaag uiteraard centraal thema op financiële markten Op het vlak van bedrijfsresultaten is het vandaag een dag om zo snel mogelijk te vergeten, per saldo zijn er maar een paar bedrijven die komen rapporteren. Maar nog enkele weken geduld en dan komt het nieuwe resultaten weer op gang, met een pak verse cijfers. Belangrijk nieuws in VS op komst De komende week is er volgens ABN Amro geen bedrijfsnieuws van enige betekenis te verwachten. Op macro-economisch gebied lijkt het daarentegen een interessante week te worden. In Duitsland worden gegevens bekend gemaakt over het ondernemersvertrouwen (de Ifo-index) in juni en ook de zogeheten ZEW-index. Deze laatste geeft inzicht in hoe investeerders tegen de Duitse economie aankijken. In de Verenigde Staten worden heel veel gegevens verwacht over de huizenmarkt en komt het Federal Open Market Committee bijeen, het belangrijkste beleidsbepalende comité van het stelsel van centrale banken. In het licht van de zwakke economische indicatoren is het volgens ABN Amro interessant of het comité zal besluiten of "operatie Twist" (waarin kortlopende obligaties worden verkocht voor langlopende, om de lange termijn rente te drukken) zal worden verlengd. Deze operatie loopt aan het einde van deze maand af.