Daarmee deden de Griekse staatsobligaties het beter dan de obligaties van de andere landen uit de eurozone. In de VS zegt men "Don't Fight the Fed", maar het ziet er naar uit dat een gevecht tegen de Europese Centrale Bank al even zinloos is.

Ook de Ierse staatsobligaties deden het goed, uiteraard eveneens dankzij de steun die van Europa werd ontvangen. Betekent dit dat de crisis in de eurozone nu definitief achter ons ligt?

David Owen, chief European economist bij Jefferies International Ltd. in Londen, twijfelt daar heel sterk aan. De grootste bezitters van Griekse staatsobligaties zijn de ECB zelf en de banken uit de eurozone.

Geen van beide partijen heeft er belang bij dat ze verlies lijden op die posities, dus worden de koersen van de Griekse staatsobligaties ondersteund.

Daarmee deden de Griekse staatsobligaties het beter dan de obligaties van de andere landen uit de eurozone. In de VS zegt men "Don't Fight the Fed", maar het ziet er naar uit dat een gevecht tegen de Europese Centrale Bank al even zinloos is. Ook de Ierse staatsobligaties deden het goed, uiteraard eveneens dankzij de steun die van Europa werd ontvangen. Betekent dit dat de crisis in de eurozone nu definitief achter ons ligt? David Owen, chief European economist bij Jefferies International Ltd. in Londen, twijfelt daar heel sterk aan. De grootste bezitters van Griekse staatsobligaties zijn de ECB zelf en de banken uit de eurozone. Geen van beide partijen heeft er belang bij dat ze verlies lijden op die posities, dus worden de koersen van de Griekse staatsobligaties ondersteund.