Bij het begin van dat jaar bedroeg de kostprijs nog 66,20%, hetgeen aangeeft dat de Griekse schuldencrisis in de afgelopen maanden steeds urgenter vormen heeft aangenomen. Anderzijds is ook duidelijk dat de banken te weinig hebben afgeschreven op deze obligaties.

In het geval van Griekse staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar wordt nog maar 32% van de nominale waarde betaald op de obligatiemarkten. Credit-default swaps geven aan dat er 91% kans is dat Griekenland in de komende vijf jaar failliet gaat.

Bij het begin van dat jaar bedroeg de kostprijs nog 66,20%, hetgeen aangeeft dat de Griekse schuldencrisis in de afgelopen maanden steeds urgenter vormen heeft aangenomen. Anderzijds is ook duidelijk dat de banken te weinig hebben afgeschreven op deze obligaties. In het geval van Griekse staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar wordt nog maar 32% van de nominale waarde betaald op de obligatiemarkten. Credit-default swaps geven aan dat er 91% kans is dat Griekenland in de komende vijf jaar failliet gaat.