Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie bedroeg woensdag 11,81%, of een stijging met 23 basispunten ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien.

Daardoor is de spread tussen de Griekse en Duitse staatsobligaties toegenomen tot 852 basispunten en dat is het hoogste niveau sinds 11 januari. In het vierde kwartaal kromp het BBP in Griekenland met 1,40%.

Orlando Green, assistant director capital-markets strategy bij Credit Agricole Corporate & Investment bank in Londen, maakt zich zorgen over de toename van de spreads. Daardoor nemen de zorgen over Griekenland toe.

Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie bedroeg woensdag 11,81%, of een stijging met 23 basispunten ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Daardoor is de spread tussen de Griekse en Duitse staatsobligaties toegenomen tot 852 basispunten en dat is het hoogste niveau sinds 11 januari. In het vierde kwartaal kromp het BBP in Griekenland met 1,40%. Orlando Green, assistant director capital-markets strategy bij Credit Agricole Corporate & Investment bank in Londen, maakt zich zorgen over de toename van de spreads. Daardoor nemen de zorgen over Griekenland toe.