De Griekse staatsobligaties daalden vrijdag anderzijds voor de 10de dag op rij. De financiële marketn vrezen dat de kansen op een schuldherschikking in een aantal landen uit de Europese periferie nog zijn toegenomen.

Het was van mei 2007 dat de koersen van de Griekse staatsobligaties nog gedurende zo'n lange periode onder druk stonden. Ook de Ierse staatsobligaties zijn nu al acht sessies op rij in waarde gedaald.

Marc Ostwald, bond analyst bij Monument Securities Ltd. in Londen, merkt op dat de beleggers het zaakje niet meer vertrouwen. Dat verklaart waarom ze massaal uitwijken naar Duitse staatsobligaties.

De Griekse staatsobligaties daalden vrijdag anderzijds voor de 10de dag op rij. De financiële marketn vrezen dat de kansen op een schuldherschikking in een aantal landen uit de Europese periferie nog zijn toegenomen. Het was van mei 2007 dat de koersen van de Griekse staatsobligaties nog gedurende zo'n lange periode onder druk stonden. Ook de Ierse staatsobligaties zijn nu al acht sessies op rij in waarde gedaald. Marc Ostwald, bond analyst bij Monument Securities Ltd. in Londen, merkt op dat de beleggers het zaakje niet meer vertrouwen. Dat verklaart waarom ze massaal uitwijken naar Duitse staatsobligaties.