Met 99,60% van de stemmen geteld, mogen de regerende socialisten de burgemeesters van zowel Athene als Thessaloniki leveren. Het is de eerste keer in 24 jaar dat de socialisten de twee grootste steden gaan regeren.

Bovendien haalde de regeringspartij 8 van de 13 gouverneurszetels binnen. De uitslag van de verkiezingen betekent een opsterker voor de veelgeplaagde regering van premier George Papandreou.

Volgens de premier hebben de Grieken zich neergelegd bij het feit dat besparingen onvermijdelijk zijn geworden om orde op zaken te stellen. Het is bovendien niet uitgesloten dat er nog meer besparingen gaan komen.

Met 99,60% van de stemmen geteld, mogen de regerende socialisten de burgemeesters van zowel Athene als Thessaloniki leveren. Het is de eerste keer in 24 jaar dat de socialisten de twee grootste steden gaan regeren. Bovendien haalde de regeringspartij 8 van de 13 gouverneurszetels binnen. De uitslag van de verkiezingen betekent een opsterker voor de veelgeplaagde regering van premier George Papandreou. Volgens de premier hebben de Grieken zich neergelegd bij het feit dat besparingen onvermijdelijk zijn geworden om orde op zaken te stellen. Het is bovendien niet uitgesloten dat er nog meer besparingen gaan komen.