Ross deed een rondreis door Griekenland en kwam tot de conclusie dat het land zich in een toestand van totale verwarring bevindt. Veel inwoners verwachten dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens de exit uit de eurozone een gegeven feit zal zijn.

Impact exit zal nu kleiner zijn dan vroeger

Volgens Ross hoeft een Griekse exit uit de eurozone niet noodzakelijk een slechte zaak te zijn, het geeft de Grieken opnieuw de kans om orde op zaken te stellen. Bovendien zullen de gevolgen van een exit nu beperkter zijn dan enige tijd geleden het geval was.

Ross gelooft namelijk dat de firewall die Europa heeft opgeworpen alleszins voorlopig gaat volstaan om een besmetting van het Griekse virus naar andere delen van Europa te voorkomen.

Bij een terugkeer naar de drachme kan Griekenland de eigen munt weer devalueren. Ross waarschuwt echter dat daarmee niet alle problemen opgelost zullen zijn.

Ross deed een rondreis door Griekenland en kwam tot de conclusie dat het land zich in een toestand van totale verwarring bevindt. Veel inwoners verwachten dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens de exit uit de eurozone een gegeven feit zal zijn.Impact exit zal nu kleiner zijn dan vroeger Volgens Ross hoeft een Griekse exit uit de eurozone niet noodzakelijk een slechte zaak te zijn, het geeft de Grieken opnieuw de kans om orde op zaken te stellen. Bovendien zullen de gevolgen van een exit nu beperkter zijn dan enige tijd geleden het geval was. Ross gelooft namelijk dat de firewall die Europa heeft opgeworpen alleszins voorlopig gaat volstaan om een besmetting van het Griekse virus naar andere delen van Europa te voorkomen. Bij een terugkeer naar de drachme kan Griekenland de eigen munt weer devalueren. Ross waarschuwt echter dat daarmee niet alle problemen opgelost zullen zijn.