Griekenland zal nu een collective action clause in werking stellen en zo de ruil aan alle beleggers met leningen naar Grieks recht opleggen.

Deze beleggers krijgen volgens Theodoor Gilissen Bankiers een mandje met verschillende nieuwe leningen in ruil voor de oude.

Een deel daarvan zijn nieuwe Griekse staatsobligaties, de zogenaamde PSI Bonds.

Deze worden sinds vrijdagmorgen in de markt geprijsd. De totale waarde van het mandje van nieuwe leningen is op dit moment iets meer dan 25% van de nominale waarde van de oorspronkelijke leningen.

De schuldenlast van Griekenland neemt door deze deal af met ongeveer Eur 100 mrd.

Griekenland zal nu een collective action clause in werking stellen en zo de ruil aan alle beleggers met leningen naar Grieks recht opleggen. Deze beleggers krijgen volgens Theodoor Gilissen Bankiers een mandje met verschillende nieuwe leningen in ruil voor de oude. Een deel daarvan zijn nieuwe Griekse staatsobligaties, de zogenaamde PSI Bonds. Deze worden sinds vrijdagmorgen in de markt geprijsd. De totale waarde van het mandje van nieuwe leningen is op dit moment iets meer dan 25% van de nominale waarde van de oorspronkelijke leningen. De schuldenlast van Griekenland neemt door deze deal af met ongeveer Eur 100 mrd.