Het is de bedoeling om die schuldengraad tegen 2020 af te bouwen tot 120%, maar de Wall Street Journal twijfelt er aan of dat gaat lukken. De krant verwacht dat de debt-to-GDP ratio dat jaar 129% gaat bedragen.

Tegen de achtergrond van de besparingsmaatregelen zal het bijzonder moeilijk worden om de schulden in de komende acht jaar in voldoende mate af te bouwen.

Er zijn weliswaar bijkomende maatregelen, waaronder een bijdrage van de centrale banken, maar dat lijkt onvoldoende om het uiteindelijke objectief te bereiken.

De Griekse economie kan namelijk dieper wegzakken dan nu wordt aangenomen.

Het is de bedoeling om die schuldengraad tegen 2020 af te bouwen tot 120%, maar de Wall Street Journal twijfelt er aan of dat gaat lukken. De krant verwacht dat de debt-to-GDP ratio dat jaar 129% gaat bedragen. Tegen de achtergrond van de besparingsmaatregelen zal het bijzonder moeilijk worden om de schulden in de komende acht jaar in voldoende mate af te bouwen. Er zijn weliswaar bijkomende maatregelen, waaronder een bijdrage van de centrale banken, maar dat lijkt onvoldoende om het uiteindelijke objectief te bereiken. De Griekse economie kan namelijk dieper wegzakken dan nu wordt aangenomen.