Volgens de Financial Times zijn drie mogelijkheden besproken: vrijwillige verlenging van de looptijden bij afloop van de lening, een doorrolmogelijkheid van obligaties in nieuwe schulden in samenwerking met de Griekse autoriteiten dan wel met Europese autoriteiten.

Met een vrijwillig doorrollen van de schulden zullen obligatiehouders waarschijnlijk volgens Theodoor Gilissen Bankiers alleen maar instemmen indien de voorwaarden aantrekkelijker worden.

De belegger loopt immers voor een langere periode risico. De ministers van financiën hebben nu een extra vergadering op 19 juni ingepland, waarna Ecofin en later de premiers van de Europese landen stemmen over een akkoord.

Geruchten gaan volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat een beslissing wordt uitgesteld tot begin juli, weer nadat het IMF een oordeel over de financiële situatie in Griekenland heeft gegeven.

Volgens de Financial Times zijn drie mogelijkheden besproken: vrijwillige verlenging van de looptijden bij afloop van de lening, een doorrolmogelijkheid van obligaties in nieuwe schulden in samenwerking met de Griekse autoriteiten dan wel met Europese autoriteiten. Met een vrijwillig doorrollen van de schulden zullen obligatiehouders waarschijnlijk volgens Theodoor Gilissen Bankiers alleen maar instemmen indien de voorwaarden aantrekkelijker worden. De belegger loopt immers voor een langere periode risico. De ministers van financiën hebben nu een extra vergadering op 19 juni ingepland, waarna Ecofin en later de premiers van de Europese landen stemmen over een akkoord. Geruchten gaan volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat een beslissing wordt uitgesteld tot begin juli, weer nadat het IMF een oordeel over de financiële situatie in Griekenland heeft gegeven.