De Griekse 10-jarige rente is voor het eerst sinds 2 mei boven 11% gestegen, mogelijk loopt het reddingsplan voor het land weer gevaar. Daarnaast gaat de aandacht van de beleggers natuurlijk nog altijd uit naar de monetaire politiek van de FED.

Minder Amerikaanse QE betekent volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook minder aanbod van dollars, wat de stijgende trend van de dollar ten opzichte van de emerging market munten en de relatieve zwakte van deze laatsten mee helpt te verklaren.

Goud wordt typisch mee naar beneden gezogen door een stijgende dollar en een dalend niveau van liquiditeit in de markt. Dan blijven er de aandelenmarkten. Het is niet onlogisch dat die even schrikt als ze de rente ziet omhoog gaan en men hoort praten van minder liquiditeit.

De Griekse 10-jarige rente is voor het eerst sinds 2 mei boven 11% gestegen, mogelijk loopt het reddingsplan voor het land weer gevaar. Daarnaast gaat de aandacht van de beleggers natuurlijk nog altijd uit naar de monetaire politiek van de FED. Minder Amerikaanse QE betekent volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas ook minder aanbod van dollars, wat de stijgende trend van de dollar ten opzichte van de emerging market munten en de relatieve zwakte van deze laatsten mee helpt te verklaren. Goud wordt typisch mee naar beneden gezogen door een stijgende dollar en een dalend niveau van liquiditeit in de markt. Dan blijven er de aandelenmarkten. Het is niet onlogisch dat die even schrikt als ze de rente ziet omhoog gaan en men hoort praten van minder liquiditeit.