Daarnaast wordt het lijstje met bedrijven dat komt rapporteren steeds korter. De aandacht verplaatst zich zodoende op de eerste plaats naar de macro-economische indicatoren, maar ook naar de markt voor staatsobligaties.

De 10-jaars rente van Griekenland is gedaald tot 13,0%. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het laagste niveau sinds april 2011.

Vorige week daalde de rente met 1,5% nadat bekend werd dat het land erin geslaagd is uitstaande obligaties met een totale nominale waarde van Eur 31,8 mrd terug te kopen van beleggers.

Mede naar aanleiding hiervan hebben de Europese ministers van Financiën Eur 49,1 mrd steun uit het tweede reddingspakket definitief toegezegd aan Griekenland.

Eur 34,3 mrd wordt binnen een paar dagen uitbetaald, het restant in de komende periode. Maar ook buiten Griekenland staan nog heel wat indicatoren op de agenda.

Op woensdag zal in Frankrijk een voorstel over de hervorming van banken worden gepresenteerd en staan de Duitse IFO-cijfers en Europese lopende rekening op de agenda. De IFO, die het sentiment onder Duitse producenten meet, zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers licht verbeteren.

Daarnaast wordt het lijstje met bedrijven dat komt rapporteren steeds korter. De aandacht verplaatst zich zodoende op de eerste plaats naar de macro-economische indicatoren, maar ook naar de markt voor staatsobligaties. De 10-jaars rente van Griekenland is gedaald tot 13,0%. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het laagste niveau sinds april 2011. Vorige week daalde de rente met 1,5% nadat bekend werd dat het land erin geslaagd is uitstaande obligaties met een totale nominale waarde van Eur 31,8 mrd terug te kopen van beleggers. Mede naar aanleiding hiervan hebben de Europese ministers van Financiën Eur 49,1 mrd steun uit het tweede reddingspakket definitief toegezegd aan Griekenland. Eur 34,3 mrd wordt binnen een paar dagen uitbetaald, het restant in de komende periode. Maar ook buiten Griekenland staan nog heel wat indicatoren op de agenda. Op woensdag zal in Frankrijk een voorstel over de hervorming van banken worden gepresenteerd en staan de Duitse IFO-cijfers en Europese lopende rekening op de agenda. De IFO, die het sentiment onder Duitse producenten meet, zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers licht verbeteren.