Er wordt nu voor 2011 gemikt op een tekort op de begroting van 7,40%, ten opzichte van ongeveer 9,40% dit jaar. De nieuwe maatregelen hebben opnieuw betrekking op een combinatie van besparingen en lastenverhogingen.

De besparingsplannen stuitten uiteraard op nieuw protest, duizenden Grieken betoogden op straat en stelden dat er genoeg is ingeleverd.

Griekenland heeft anderzijds echter weinig keus, want zonder besparingsplannen ontvangt het land geen buitenlandse steun meer.

Eerste minister George Papandreou herhaalde nogmaals dat zijn regering alles zal doen om te slagen. Volgens de minister zal Griekenland moeten veranderen, willen of niet.

Er wordt nu voor 2011 gemikt op een tekort op de begroting van 7,40%, ten opzichte van ongeveer 9,40% dit jaar. De nieuwe maatregelen hebben opnieuw betrekking op een combinatie van besparingen en lastenverhogingen. De besparingsplannen stuitten uiteraard op nieuw protest, duizenden Grieken betoogden op straat en stelden dat er genoeg is ingeleverd. Griekenland heeft anderzijds echter weinig keus, want zonder besparingsplannen ontvangt het land geen buitenlandse steun meer. Eerste minister George Papandreou herhaalde nogmaals dat zijn regering alles zal doen om te slagen. Volgens de minister zal Griekenland moeten veranderen, willen of niet.