Die vertraging zou echter minder ernstig zijn dan eerst was aangenomen. De Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou vertelt in een interview aan de Franse krant La Croix dat de economische krimp volgend jaar minder groot zou zijn dan eerst was gedacht.

De economie zou in 2011 met minder dan 4% krimpen. Bovendien zou Griekenland geen enkel probleem heben om het begrotingstekort dit jaar terug te dringen tot 8,10% van het BBP.

George Papaconstantinou zei dat er volgend jaar weliswaar een economische krimp zal zijn, maar dat de economie weer gaat groeien en ondersteund zal worden door structurele hervormingen.

Athene heeft dit jaar al voor 1 miljard euro aan ongeïnde belastingen kunnen recupereren. Bovendien werden voor een bedrag van 1,50 miljard euro aan boetes opgelegd.

Die vertraging zou echter minder ernstig zijn dan eerst was aangenomen. De Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou vertelt in een interview aan de Franse krant La Croix dat de economische krimp volgend jaar minder groot zou zijn dan eerst was gedacht. De economie zou in 2011 met minder dan 4% krimpen. Bovendien zou Griekenland geen enkel probleem heben om het begrotingstekort dit jaar terug te dringen tot 8,10% van het BBP. George Papaconstantinou zei dat er volgend jaar weliswaar een economische krimp zal zijn, maar dat de economie weer gaat groeien en ondersteund zal worden door structurele hervormingen. Athene heeft dit jaar al voor 1 miljard euro aan ongeïnde belastingen kunnen recupereren. Bovendien werden voor een bedrag van 1,50 miljard euro aan boetes opgelegd.