Vandaag starten de onderhandelingen over het reddingsplan voor Griekenland en die onderhandelingen kunnen wel een paar weken aanslepen. Vooral de besparingen door te voeren in het tweede en het derde jaar van de looptijd van het plan kunnen heel wat aandacht vergen.

Nariman Behravesh, hoofdeconoom bij IHS Global Insight, is van mening dat de rentevoeten die Griekenland moet betalen nog wat verder kunnen oplopen. Het land kan opnieuw dieper in een recessie verzinken en mogelijk is er nog meer geld nodig om de problemen op te lossen.

Papaconstantinou is van mening dat Griekenland snel beroep zal kunnen doen op het reddingsplan indien dat nodig zou zijn. Anderzijds is het rendement op de Griekse 10-jarige staatsobligatie gisteren opgelopen tot 7,82% en dat is het hoogste niveau sinds de invoering van de euro.

Vandaag starten de onderhandelingen over het reddingsplan voor Griekenland en die onderhandelingen kunnen wel een paar weken aanslepen. Vooral de besparingen door te voeren in het tweede en het derde jaar van de looptijd van het plan kunnen heel wat aandacht vergen. Nariman Behravesh, hoofdeconoom bij IHS Global Insight, is van mening dat de rentevoeten die Griekenland moet betalen nog wat verder kunnen oplopen. Het land kan opnieuw dieper in een recessie verzinken en mogelijk is er nog meer geld nodig om de problemen op te lossen. Papaconstantinou is van mening dat Griekenland snel beroep zal kunnen doen op het reddingsplan indien dat nodig zou zijn. Anderzijds is het rendement op de Griekse 10-jarige staatsobligatie gisteren opgelopen tot 7,82% en dat is het hoogste niveau sinds de invoering van de euro.