Daardoor zou het makkelijker worden om de objectieven opgelegd door de troika te realiseren, waardoor het mogelijk wordt om verdere steun te verkrijgen. De Griekse economie zou volgens Antonis Samaras dit jaar minder hard krimpen dan aanvankelijk was gevreesd.

In het tweede kwartaal was er sprake van een krimp van het Griekse BBP met 3,80%. Daardoor zou de negatieve groei van het BBP dit jaar uitkomen op 4,20%, tegenover 6,40% vorig jaar. Het is echter nog te vroeg om al te spreken van een echte opleving in Griekenland.

Daardoor zou het makkelijker worden om de objectieven opgelegd door de troika te realiseren, waardoor het mogelijk wordt om verdere steun te verkrijgen. De Griekse economie zou volgens Antonis Samaras dit jaar minder hard krimpen dan aanvankelijk was gevreesd. In het tweede kwartaal was er sprake van een krimp van het Griekse BBP met 3,80%. Daardoor zou de negatieve groei van het BBP dit jaar uitkomen op 4,20%, tegenover 6,40% vorig jaar. Het is echter nog te vroeg om al te spreken van een echte opleving in Griekenland.