Minister George Papaconstantinou verklaarde dat de inspanningen om het deficiet op de begroting terug te dringen op schema zitten. Vorig jaar bedroeg het tekort 13,60%, dit jaar wordt gemikt op 8,10%.

Vervolgens zou het deficiet tegen 2014 worden teruggedrongen tot beneden 3%. De belastinginkomsten vallen volgens Papaconstantinou weliswaar tegen, maar dat wordt gecompenseerd door hogere inkomsten uit belastingverhogingen.

De economie zou naar verwachting dit jaar met 4% krimpen, maar die prognose lijkt nu te pessimistisch. Papaconstantinou verwacht voor het tweede kwartaal een krimp met 4%, na ééntje met 2,50% in het eerste kwartaal.

Hij geeft echter toe dat de situatie vanaf het derde kwartaal kan verslechteren, dit vanwege de getroffen maatregelen. Vanaf 2012 zou de economie weer kunnen groeien.

Minister George Papaconstantinou verklaarde dat de inspanningen om het deficiet op de begroting terug te dringen op schema zitten. Vorig jaar bedroeg het tekort 13,60%, dit jaar wordt gemikt op 8,10%. Vervolgens zou het deficiet tegen 2014 worden teruggedrongen tot beneden 3%. De belastinginkomsten vallen volgens Papaconstantinou weliswaar tegen, maar dat wordt gecompenseerd door hogere inkomsten uit belastingverhogingen. De economie zou naar verwachting dit jaar met 4% krimpen, maar die prognose lijkt nu te pessimistisch. Papaconstantinou verwacht voor het tweede kwartaal een krimp met 4%, na ééntje met 2,50% in het eerste kwartaal. Hij geeft echter toe dat de situatie vanaf het derde kwartaal kan verslechteren, dit vanwege de getroffen maatregelen. Vanaf 2012 zou de economie weer kunnen groeien.