Donderdag heeft het Griekse parlement een wet aangenomen die het mogelijk maakt om Collective Action Clauses te gebruiken bij obligaties die onder Grieks recht zijn uitgegeven.

Volgens Credit Suisse is Eur 18 mrd van de Eur 206 mrd van Griekse schuld in private handen niet onder Grieks recht uitgegeven.

De CAC's zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral een stok achter de deur om te zorgen dat beleggers meedoen met de PSI.

In de berekeningen wordt rekening gehouden met een participatie van 95%.

Wanneer de participatie bij de PSI tegenvalt dan

kan via de CAC's 100% participatie worden afgedwongen, als minstens 66% van de obligatiehouders akkoord gaat.

Donderdag heeft het Griekse parlement een wet aangenomen die het mogelijk maakt om Collective Action Clauses te gebruiken bij obligaties die onder Grieks recht zijn uitgegeven. Volgens Credit Suisse is Eur 18 mrd van de Eur 206 mrd van Griekse schuld in private handen niet onder Grieks recht uitgegeven. De CAC's zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral een stok achter de deur om te zorgen dat beleggers meedoen met de PSI. In de berekeningen wordt rekening gehouden met een participatie van 95%. Wanneer de participatie bij de PSI tegenvalt dan kan via de CAC's 100% participatie worden afgedwongen, als minstens 66% van de obligatiehouders akkoord gaat.