Op jaarbasis is er sprake van een krimp van het BBP met 4,60%. Helemaal betrouwbaar is het cijfer inderdaad niet, want de Griekse regering heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuw reddingsplan los te weken van de troïka (ECB, EU en IMF).

De Griekse regering dreigt namelijk op het einde van volgend jaar opnieuw zonder geld te vallen en moet dus nogmaals om steun vragen. Vraag is of die steun er ook effectief zal komen, want de kritiek dat de Grieken veel te weinig doen om het begrotingsdeficiet te doen dalen groeit met de dag.

Op jaarbasis is er sprake van een krimp van het BBP met 4,60%. Helemaal betrouwbaar is het cijfer inderdaad niet, want de Griekse regering heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuw reddingsplan los te weken van de troïka (ECB, EU en IMF). De Griekse regering dreigt namelijk op het einde van volgend jaar opnieuw zonder geld te vallen en moet dus nogmaals om steun vragen. Vraag is of die steun er ook effectief zal komen, want de kritiek dat de Grieken veel te weinig doen om het begrotingsdeficiet te doen dalen groeit met de dag.