Maar zelfs in geval van een goedkeuring is Griekenland nog niet veilig thuis, hooguit is er sprake van uitstel van executie. Het schuldenprobleem van het land neemt namelijk steeds grotere vormen aan, een oplossing is in de verste verte nog niet in zicht en die zal er ook niet snel komen.

Financieringsgat van 20 tot 30 miljard euro

Eigenlijk worden de problemen van Griekenland alsmaar verder vooruitgeschoven. Waarschijnlijk krijgt Griekenland op 12 november 31,50 miljard euro aan steun toegekend, waarmee het land een lening van 5 miljard euro vier dagen later kan afbetalen.

Bovendien krijgt Griekenland dan twee extra jaren om de begroting in de juiste richting te krijgen. Maar zelfs dan blijft er nog een financieringsgat van 20 tot 30 miljard euro dat de troika (het IMF, de ECB en de Europese Unie) niet snel geneigd zal zijn om met extra geld over de brug te komen.

Maar zelfs in geval van een goedkeuring is Griekenland nog niet veilig thuis, hooguit is er sprake van uitstel van executie. Het schuldenprobleem van het land neemt namelijk steeds grotere vormen aan, een oplossing is in de verste verte nog niet in zicht en die zal er ook niet snel komen. Financieringsgat van 20 tot 30 miljard euro Eigenlijk worden de problemen van Griekenland alsmaar verder vooruitgeschoven. Waarschijnlijk krijgt Griekenland op 12 november 31,50 miljard euro aan steun toegekend, waarmee het land een lening van 5 miljard euro vier dagen later kan afbetalen. Bovendien krijgt Griekenland dan twee extra jaren om de begroting in de juiste richting te krijgen. Maar zelfs dan blijft er nog een financieringsgat van 20 tot 30 miljard euro dat de troika (het IMF, de ECB en de Europese Unie) niet snel geneigd zal zijn om met extra geld over de brug te komen.