Bovendien is de concurrentiepositie van Griekenland verslechterd na jarenlange sterke loongroei (probleem drie), zo merkt NIBC Markets Roundup op.

Het EU/IMF-noodplan pakt het begrotingstekort van Griekenland in de komende jaren aan (tegen zeer grote bezuinigingsmaatregelen), maar laat de schulden blijven bestaan omdat herstructurering niet als optie wordt gezien door de EU. Sterker nog, de ratio overheidsschulden/BBP zal in de komende jaren verder stijgen.

Bovendien is het volgens NIBC Markets Roundup onduidelijk hoe de concurrentiepositie van de private sector verbeterd zal worden, aangezien devaluatie (euro exit) ook niet als optie wordt gezien.

Kortom, het EU/IMF bail-out plan geeft Griekenland tijd, maar lost twee van de drie grootste (macro-economische) problemen van de Grieken niet op. Dit kan voor marktparticipanten betekenen dat deze problemen later opnieuw opduiken.

• In focus deze week:

- Arbeidsmarktrapport VS (vrijdag)

- Vergadering Europese Centrale Bank (donderdag)

- PMI-indices Verenigd Koninkrijk

Bovendien is de concurrentiepositie van Griekenland verslechterd na jarenlange sterke loongroei (probleem drie), zo merkt NIBC Markets Roundup op. Het EU/IMF-noodplan pakt het begrotingstekort van Griekenland in de komende jaren aan (tegen zeer grote bezuinigingsmaatregelen), maar laat de schulden blijven bestaan omdat herstructurering niet als optie wordt gezien door de EU. Sterker nog, de ratio overheidsschulden/BBP zal in de komende jaren verder stijgen. Bovendien is het volgens NIBC Markets Roundup onduidelijk hoe de concurrentiepositie van de private sector verbeterd zal worden, aangezien devaluatie (euro exit) ook niet als optie wordt gezien. Kortom, het EU/IMF bail-out plan geeft Griekenland tijd, maar lost twee van de drie grootste (macro-economische) problemen van de Grieken niet op. Dit kan voor marktparticipanten betekenen dat deze problemen later opnieuw opduiken. • In focus deze week: - Arbeidsmarktrapport VS (vrijdag) - Vergadering Europese Centrale Bank (donderdag) - PMI-indices Verenigd Koninkrijk