Christoph Rieger, co-hoofd fixed-income strategie bij Commerzbank, spreekt van een zelfvervullende spiraal. De beleggers verkopen Griekse staatsobligaties uit vrees voor slecht nieuws, waarna er naar slecht nieuws wordt gezocht. Geruchten kunnen daarbij een grote rol spelen, zoals gisteren opnieuw werd aangetoond.

Dinsdag deed het gerucht de ronde dat de Griekse minister George Papaconstantinou onder de steun van het IMF zou uitwillen, gerucht dat door de minister prompt werd ontkend.

Anderzijds was er ook het gerucht dat er vandaag een delegatie van het IMF in Athene neerstrijkt om de details van het reddingsplan te bespreken. Dit gerucht werd bevestigd noch ontkend.

Het IMF zou ook de Griekse financiële situatie onder de loep komen nemen. Rieger verwacht dat dit soort geruchten nog geruime tijd op de Griekse staatsobligaties kan blijven wegen. Hij ziet nog geen signalen die in de richting van een afname van de druk kunnen wijzen.

Christoph Rieger, co-hoofd fixed-income strategie bij Commerzbank, spreekt van een zelfvervullende spiraal. De beleggers verkopen Griekse staatsobligaties uit vrees voor slecht nieuws, waarna er naar slecht nieuws wordt gezocht. Geruchten kunnen daarbij een grote rol spelen, zoals gisteren opnieuw werd aangetoond. Dinsdag deed het gerucht de ronde dat de Griekse minister George Papaconstantinou onder de steun van het IMF zou uitwillen, gerucht dat door de minister prompt werd ontkend. Anderzijds was er ook het gerucht dat er vandaag een delegatie van het IMF in Athene neerstrijkt om de details van het reddingsplan te bespreken. Dit gerucht werd bevestigd noch ontkend. Het IMF zou ook de Griekse financiële situatie onder de loep komen nemen. Rieger verwacht dat dit soort geruchten nog geruime tijd op de Griekse staatsobligaties kan blijven wegen. Hij ziet nog geen signalen die in de richting van een afname van de druk kunnen wijzen.