De aangekondigde maatregelen gaan het aanzien van het land grondig wijzigen, aldus de eerste minister. Hij is bovendien van mening dat Griekenland niet zal failliet gaan.

George Papandreou zei te beseffen dat de buitenwereld voorlopig niet gelooft dat de aangekondigde maatregelen gaan volstaan om orde op zaken.

Hij is er echter heilig van overtuigd dat de resultaten van zijn politiek er uiteindelijk wel in gaan slagen om de buitenwereld te overtuigen.

De Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds zeiden vorige week dat wat hun betreft Griekenland op schema zit wat de belangrijkste punten van het aangekondigde herstructureringsprogramma betreft.

George Papandreou verklaarde nog dat zijn land geen drie jaar wil wachten alvorens opnieuw beroep te doen op de financiële markten. Momenteel gebeurt de financiering van het land via het reddingsprogramma.

De aangekondigde maatregelen gaan het aanzien van het land grondig wijzigen, aldus de eerste minister. Hij is bovendien van mening dat Griekenland niet zal failliet gaan. George Papandreou zei te beseffen dat de buitenwereld voorlopig niet gelooft dat de aangekondigde maatregelen gaan volstaan om orde op zaken. Hij is er echter heilig van overtuigd dat de resultaten van zijn politiek er uiteindelijk wel in gaan slagen om de buitenwereld te overtuigen. De Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds zeiden vorige week dat wat hun betreft Griekenland op schema zit wat de belangrijkste punten van het aangekondigde herstructureringsprogramma betreft. George Papandreou verklaarde nog dat zijn land geen drie jaar wil wachten alvorens opnieuw beroep te doen op de financiële markten. Momenteel gebeurt de financiering van het land via het reddingsprogramma.