De Griekse politieke partijen onderhandelen nu al voor de negende dag op rij, de hoop slinkt echter dat de gesprekken resultaat gaan opleveren.

Of een regering van technocraten kans op slagen maakt, moet nog worden afgewacht. Niettemin gaat Griekenland vandaag toch proberen om voor 1 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van drie maanden te plaatsen.

Heijmans trading update: door vorst lagere omzet 1e kwartaal, orderportefeuille goed

Update gang van zaken

• Omzet eerste kwartaal 2012 licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2011, voornamelijk als gevolg van vorstperiode;

• Woningmarkt verder verslechterd; 187 verkochte woningen in de eerste vier maanden van het jaar;

• Orderportefeuille met € 2,2 miljard per ultimo maart 2012 op peil en van goede kwaliteit, aantal integrale opdrachten neemt toe;

• Onderliggend operationeel resultaat rondom break-even in eerste halfjaar, tweede helft volgens jaarpatroon positief.

Bert van der Els, voorzitter raad van bestuur Heijmans, gaf de volgende commentaar op de cijfers: "Door de vorstperiode in februari komt de productie in 2012 wat langzaam op gang. In de operatie is er veel aandacht voor het verbeteren van de performance bij Utiliteit na de tegenvallende resultaten in de tweede helft van vorig jaar. Verbeteringen worden geleidelijk zichtbaar. Het is dit jaar lastig 'door het eerste kwartaal heen' vooruit te kijken naar de rest van het jaar. Enerzijds zijn we tevreden over onze orderportefeuille en voeren we in alle sectoren de voor 2012 gemaakte plannen uit. Anderzijds brengen de economische situatie in Nederland en de situatie op de woningmarkt in het bijzonder veel onzekerheden met zich mee. Daarmee zal het onderliggende operationeel resultaat in het eerste halfjaar rondom break-even uitkomen en de tweede helft van het jaar vanuit het normale jaarpatroon positief zijn. Heijmans zal zich verder ontwikkelen als een toegevoegde waarde-speler en zich onderscheiden op kwaliteit, duurzaamheid en integraliteit, zowel in ontwerp en realisatie als onderhoud en beheer. Dat opdrachtgevers dit waarderen, bewijzen we met het binnenhalen van een project als PPS Nationaal Militair Museum Soesterberg. We willen ons ontwikkelen in de richting van 'smart' oplossingen, vooral op het gebied van energie en mobiliteit. De onlangs verworven opdracht voor het ontwerp, realisatie en onderhoud van de Energiefabriek in Tilburg is hiervan een goed voorbeeld."

De Griekse politieke partijen onderhandelen nu al voor de negende dag op rij, de hoop slinkt echter dat de gesprekken resultaat gaan opleveren. Of een regering van technocraten kans op slagen maakt, moet nog worden afgewacht. Niettemin gaat Griekenland vandaag toch proberen om voor 1 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van drie maanden te plaatsen. Heijmans trading update: door vorst lagere omzet 1e kwartaal, orderportefeuille goed Update gang van zaken • Omzet eerste kwartaal 2012 licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2011, voornamelijk als gevolg van vorstperiode; • Woningmarkt verder verslechterd; 187 verkochte woningen in de eerste vier maanden van het jaar; • Orderportefeuille met € 2,2 miljard per ultimo maart 2012 op peil en van goede kwaliteit, aantal integrale opdrachten neemt toe; • Onderliggend operationeel resultaat rondom break-even in eerste halfjaar, tweede helft volgens jaarpatroon positief. Bert van der Els, voorzitter raad van bestuur Heijmans, gaf de volgende commentaar op de cijfers: "Door de vorstperiode in februari komt de productie in 2012 wat langzaam op gang. In de operatie is er veel aandacht voor het verbeteren van de performance bij Utiliteit na de tegenvallende resultaten in de tweede helft van vorig jaar. Verbeteringen worden geleidelijk zichtbaar. Het is dit jaar lastig 'door het eerste kwartaal heen' vooruit te kijken naar de rest van het jaar. Enerzijds zijn we tevreden over onze orderportefeuille en voeren we in alle sectoren de voor 2012 gemaakte plannen uit. Anderzijds brengen de economische situatie in Nederland en de situatie op de woningmarkt in het bijzonder veel onzekerheden met zich mee. Daarmee zal het onderliggende operationeel resultaat in het eerste halfjaar rondom break-even uitkomen en de tweede helft van het jaar vanuit het normale jaarpatroon positief zijn. Heijmans zal zich verder ontwikkelen als een toegevoegde waarde-speler en zich onderscheiden op kwaliteit, duurzaamheid en integraliteit, zowel in ontwerp en realisatie als onderhoud en beheer. Dat opdrachtgevers dit waarderen, bewijzen we met het binnenhalen van een project als PPS Nationaal Militair Museum Soesterberg. We willen ons ontwikkelen in de richting van 'smart' oplossingen, vooral op het gebied van energie en mobiliteit. De onlangs verworven opdracht voor het ontwerp, realisatie en onderhoud van de Energiefabriek in Tilburg is hiervan een goed voorbeeld."