De situatie rond het schuldenprobleem is bovendien weinig rooskleurig. De Griekse overheidsschuld kan oplopen tot 150% van het BBP in 2013, zelfs wanneer het land er in slaagt om het tekort op de begroting stelselmatig terug te dringen.

James Nixon, co-chief European economist bij Societe Generale SA in Londen, wijst er op dat bij een schuldengraad van 150% een herstructering van de schulden hoe dan ook noodzakelijk blijft.

Dat betekent volgens Nixon, in een vorig leven econoom bij de Europese Centrale Bank, dat we het probleem van de overheidsschulden nog jarenlang moeten meeslepen. Na een jaar van besparingen zal er het jaar nadien en het jaar daarna opnieuw moeten worden bespaard.

De situatie rond het schuldenprobleem is bovendien weinig rooskleurig. De Griekse overheidsschuld kan oplopen tot 150% van het BBP in 2013, zelfs wanneer het land er in slaagt om het tekort op de begroting stelselmatig terug te dringen. James Nixon, co-chief European economist bij Societe Generale SA in Londen, wijst er op dat bij een schuldengraad van 150% een herstructering van de schulden hoe dan ook noodzakelijk blijft. Dat betekent volgens Nixon, in een vorig leven econoom bij de Europese Centrale Bank, dat we het probleem van de overheidsschulden nog jarenlang moeten meeslepen. Na een jaar van besparingen zal er het jaar nadien en het jaar daarna opnieuw moeten worden bespaard.