Er zou vandaag een akkoord moeten worden bereikt volgens hetwelke Griekenland een volgende schijf van het steunprogramma kan ontvangen. Dit akkoord zou binnen handbereik liggen.

De Citigroup index van Griekse staatsobligaties staat deze maand op een rendement van ruim 17%. Het rendement op de 10-jaars staatslening is volgens Theodoor Gilissen Bankiers gedaald naar iets meer dan 16%, het laagste niveau sinds de herstructurering eerder dit jaar.

Beleggers gokken er op dat overeenstemming zal worden bereikt over de hulp aan Griekenland en dat een terugkoop van uitstaande schuld tegen een premie een onderdeel daarvan is.

Er zou vandaag een akkoord moeten worden bereikt volgens hetwelke Griekenland een volgende schijf van het steunprogramma kan ontvangen. Dit akkoord zou binnen handbereik liggen. De Citigroup index van Griekse staatsobligaties staat deze maand op een rendement van ruim 17%. Het rendement op de 10-jaars staatslening is volgens Theodoor Gilissen Bankiers gedaald naar iets meer dan 16%, het laagste niveau sinds de herstructurering eerder dit jaar. Beleggers gokken er op dat overeenstemming zal worden bereikt over de hulp aan Griekenland en dat een terugkoop van uitstaande schuld tegen een premie een onderdeel daarvan is.