De Luxemburgse eerste minister Jean-Claude Juncker sprak gisteren als eerste over een reprofilering van de Griekse schulden.

Die reprofilering zou neerkomen op een verlenging van de looptijd van de uitstaande obligaties. Juncker zei persoonlijk tegenstander te zijn van een grote herschikking van de Griekse schulden.

Het rendement op de 2-jarige staatsobligaties bedroeg gisteren 24,87%, of 4 basispunten minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige obligatie steeg met 3 basispunten tot 15,64%.

De Luxemburgse eerste minister Jean-Claude Juncker sprak gisteren als eerste over een reprofilering van de Griekse schulden. Die reprofilering zou neerkomen op een verlenging van de looptijd van de uitstaande obligaties. Juncker zei persoonlijk tegenstander te zijn van een grote herschikking van de Griekse schulden. Het rendement op de 2-jarige staatsobligaties bedroeg gisteren 24,87%, of 4 basispunten minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige obligatie steeg met 3 basispunten tot 15,64%.