Volgens de cijfers voor de maand mei zat in die maand 26,90% van de Griekse beroepsbevolking zonder baan, ten opzichte van 26,80% in april. Vooral de jeugdwerkloosheid neemt zorgwekkende vormen aan, maar liefst tweederde van de Griekse jongeren heeft geen baan.

Het zal duidelijk zijn dat deze situatie niet kan blijven duren, vroeg of laat zullen de Grieken op straat komen om te protesteren tegen de torenhoge werkloosheid. Griekenland heeft inmiddels opnieuw de status van ontwikkelingsland gekregen en dat is zeker geen status om fier op te zijn.

Volgens de cijfers voor de maand mei zat in die maand 26,90% van de Griekse beroepsbevolking zonder baan, ten opzichte van 26,80% in april. Vooral de jeugdwerkloosheid neemt zorgwekkende vormen aan, maar liefst tweederde van de Griekse jongeren heeft geen baan. Het zal duidelijk zijn dat deze situatie niet kan blijven duren, vroeg of laat zullen de Grieken op straat komen om te protesteren tegen de torenhoge werkloosheid. Griekenland heeft inmiddels opnieuw de status van ontwikkelingsland gekregen en dat is zeker geen status om fier op te zijn.