Eigenlijk is volgens Durden het herstel van de Europese financiële markten hoofdzakelijk op hoop gebaseerd, hoop dat er achter de horizon een straaltje licht wacht. Het dient echter nog te worden afgewacht of die hoop daadwerkelijk door de feiten zal worden bevestigd.

De Griekse werkloosheidscijfers geven echter aan dat het zo niet verder kan. De werkloosheidsgraad in het land is gestegen tot 26,80% op het einde van 2012, tegenover 19,70% 12 maanden voordien.

Het is echter vooral de jeugdwerkloosheid die grote zorgen baart. In de leeftijdscategorie van 15 tot 24 jaar is de werkloosheidsgraad opgelopen tot een recordniveau van 56%.

Ook de ratio werkenden ten opzichte van niet-werkenden is zorgwekkend. 3,68 miljoen Grieken hebben werk, 1,34 miljoen Grieken hebben geen werk. Die ratio is zodoende gedaald tot een recordniveau van 2,75.

Durden sluit niet uit dat de ratio naar 1 zal afdalen, waar het aantal inactieven groter zal zijn dan het aantal actieven. De Griekse instorting komt in zijn ogen da nook steeds dichterbij.

Eigenlijk is volgens Durden het herstel van de Europese financiële markten hoofdzakelijk op hoop gebaseerd, hoop dat er achter de horizon een straaltje licht wacht. Het dient echter nog te worden afgewacht of die hoop daadwerkelijk door de feiten zal worden bevestigd. De Griekse werkloosheidscijfers geven echter aan dat het zo niet verder kan. De werkloosheidsgraad in het land is gestegen tot 26,80% op het einde van 2012, tegenover 19,70% 12 maanden voordien. Het is echter vooral de jeugdwerkloosheid die grote zorgen baart. In de leeftijdscategorie van 15 tot 24 jaar is de werkloosheidsgraad opgelopen tot een recordniveau van 56%. Ook de ratio werkenden ten opzichte van niet-werkenden is zorgwekkend. 3,68 miljoen Grieken hebben werk, 1,34 miljoen Grieken hebben geen werk. Die ratio is zodoende gedaald tot een recordniveau van 2,75. Durden sluit niet uit dat de ratio naar 1 zal afdalen, waar het aantal inactieven groter zal zijn dan het aantal actieven. De Griekse instorting komt in zijn ogen da nook steeds dichterbij.