SYRIZA hoeft bovendien geen solo slim te spelen, de partij kan op zoek trekken naar bondgenoten. De communisten en Democratisch links lijken logische bondgenoten voor SYRIZA, deze twee partijen zijn bereid om een heel eind weg samen af te leggen wanneer Tsipras premier zou worden.

Zijn Angela Merkel en Mario Draghi wel in de mood om spelletjes te spelen?

In geval van een overwinning van Tsipras kunnen we ons voorbereiden om het grootste spelletje poker dat de wereld ooit heeft gezien.

Zijn Angela Merkel en Mario Draghi wel in de mood om spelletjes te spelen?, zo luidt dan de volgende vraag. Tsipras denkt dat beiden blufpoker spelen, maar dat is helemaal niet zeker. De inzet van het pokerspel zal in ieder geval hoog zijn.

Er is echter nog een andere mogelijkheid waar tot dusver weinig rekening mee wordt gehouden. Wanneer er geen duidelijke meerderheid wordt behaald of wanneer er geen coalities kunnen worden gesloten, zijn nieuwe verkiezingen binnen vijf weken mogelijk. Op die manier dreigt Griekenland in een straatje zonder einde te belanden.

SYRIZA hoeft bovendien geen solo slim te spelen, de partij kan op zoek trekken naar bondgenoten. De communisten en Democratisch links lijken logische bondgenoten voor SYRIZA, deze twee partijen zijn bereid om een heel eind weg samen af te leggen wanneer Tsipras premier zou worden. Zijn Angela Merkel en Mario Draghi wel in de mood om spelletjes te spelen? In geval van een overwinning van Tsipras kunnen we ons voorbereiden om het grootste spelletje poker dat de wereld ooit heeft gezien. Zijn Angela Merkel en Mario Draghi wel in de mood om spelletjes te spelen?, zo luidt dan de volgende vraag. Tsipras denkt dat beiden blufpoker spelen, maar dat is helemaal niet zeker. De inzet van het pokerspel zal in ieder geval hoog zijn. Er is echter nog een andere mogelijkheid waar tot dusver weinig rekening mee wordt gehouden. Wanneer er geen duidelijke meerderheid wordt behaald of wanneer er geen coalities kunnen worden gesloten, zijn nieuwe verkiezingen binnen vijf weken mogelijk. Op die manier dreigt Griekenland in een straatje zonder einde te belanden.