De vraag is echter of het handhaven de Grieken in de eurozone een haalbare kaart is. In ieder geval zal het verlaten van de euruzone een schokgolf door Europa jagen.

De kostprijs van de hele operatie zou bijzonder hoog kunnen oplopen, ook al vanwege de economische problemen die ermee gepaard zouden gaan.

Een gegeven woord kan niet zomaar worden gebroken

Een Griekse exit uit de eurozone kan bijvoorbeeld ook Duitsland harde klappen toebrengen, hoewel dit land niet geneigd lijkt te zijn om de Grieken veel krediet toe te staan. Het belangrijkste gevaar loert echter uit het besmettingsgevaar dat nog steeds om de hoek loert.

Een gegeven woord kan namelijk niet zomaar worden gebroken, ook niet wat de verplichtingen binnen de eurozone betreft. In het geval van een Griekse exit dreigt het betaalsysteem binnen de eurozone te worden verstoord, met waarschijnlijk alle gevolgen van dien.

De vraag is echter of het handhaven de Grieken in de eurozone een haalbare kaart is. In ieder geval zal het verlaten van de euruzone een schokgolf door Europa jagen. De kostprijs van de hele operatie zou bijzonder hoog kunnen oplopen, ook al vanwege de economische problemen die ermee gepaard zouden gaan. Een gegeven woord kan niet zomaar worden gebroken Een Griekse exit uit de eurozone kan bijvoorbeeld ook Duitsland harde klappen toebrengen, hoewel dit land niet geneigd lijkt te zijn om de Grieken veel krediet toe te staan. Het belangrijkste gevaar loert echter uit het besmettingsgevaar dat nog steeds om de hoek loert. Een gegeven woord kan namelijk niet zomaar worden gebroken, ook niet wat de verplichtingen binnen de eurozone betreft. In het geval van een Griekse exit dreigt het betaalsysteem binnen de eurozone te worden verstoord, met waarschijnlijk alle gevolgen van dien.