Het staat nog altijd niet met zekerheid vast dat Griekenland in de eurozone zal kunnen blijven, maar inmiddels wordt steeds duidelijker dat de exit van het land rampzalige gevolgen zou kunnen hebben. Die gevolgen zullen bovendien op alle mogelijke vlakken voelbaar zijn.

Gezondsheidszorg wordt nu al problematisch

Een Griekse exit uit de eurozone zou de ziekenhuiswereld de nekslag kunnen toebrengen, want de situatie in de Griekse gezondheidszorg is nu al problematisch te noemen. De toevoer van de noodzakelijke zorgen en van medicijnen wordt steeds mogelijker.

Tony Rapp, deputy general manager van het Henry Dunant Hospital in Athene, windt er geen doekjes om. Wanneer Griekenland uit de eurozone gaat, zal zijn ziekenhuis moeten sluiten.

Bovendien zouden veel andere ziekenhuizen dit voorbeeld moeten volgen. Het is dus in het voordeel van Griekenland zelf dat het land in de eurozone mag blijven.

Het staat nog altijd niet met zekerheid vast dat Griekenland in de eurozone zal kunnen blijven, maar inmiddels wordt steeds duidelijker dat de exit van het land rampzalige gevolgen zou kunnen hebben. Die gevolgen zullen bovendien op alle mogelijke vlakken voelbaar zijn. Gezondsheidszorg wordt nu al problematisch Een Griekse exit uit de eurozone zou de ziekenhuiswereld de nekslag kunnen toebrengen, want de situatie in de Griekse gezondheidszorg is nu al problematisch te noemen. De toevoer van de noodzakelijke zorgen en van medicijnen wordt steeds mogelijker. Tony Rapp, deputy general manager van het Henry Dunant Hospital in Athene, windt er geen doekjes om. Wanneer Griekenland uit de eurozone gaat, zal zijn ziekenhuis moeten sluiten. Bovendien zouden veel andere ziekenhuizen dit voorbeeld moeten volgen. Het is dus in het voordeel van Griekenland zelf dat het land in de eurozone mag blijven.