In Griekenland heeft de voormalige vice-minister van Binnenlandse Zaken Tzanis zelfmoord gepleegd. Tegen Tzanis liep een onderzoek in verband met corruptie, de PASOK-politicus bleek boven zijn stand te leven. Corruptie is één van de plagen die de Griekse economie blijven teisteren.

Afronding van de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg door Dexia

Na de ondertekening van verkoopovereenkomsten op 5 april 2012 kondigt Dexia vandaag de afronding aan van de verkoop van zijn belang van 99,906 % in Banque Internationale à Luxembourg (BIL) aan Precision Capital, een bankholding naar Luxemburgs recht die in handen is van de familie Al Thani uit Qatar, en het Groothertogdom Luxemburg.

Precision Capital heeft nu 90 % van de aandelen van Dexia in Banque Internationale à Luxembourg in handen en het Groothertogdom de overige 10 %.

Alle regelgevende instanties, waaronder de Europese Commissie, hebben hun goedkeuring verleend. Na de verkoop van DenizBank die op 28 september werd bekendgemaakt, vormt de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg een nieuwe belangrijke stap in de uitvoering van het ordentelijke ontmantelingsplan van de groep Dexia.

De prijs van de transactie bedraagt 730 miljoen EUR. De "Legacy"[1] portefeuille werd overgedragen aan Dexia Crédit Local. De belangen in de dochterondernemingen die buiten de verkoopperimeter vallen, Dexia Asset Management Luxembourg, RBC Dexia, Dexia LDG Banque, Popular Banca Privada en Parfipar, werden eveneens overgenomen door de groep Dexia of verkocht op de markt. Dexia Crédit Local is nu de aandeelhouder van Dexia LDG Banque.

Dexia ging op 2 oktober 2012 over tot een kapitaalverhoging van 204 miljoen EUR voor Banque Internationale à Luxembourg, om deels de eenmalige verliezen te compenseren die verbonden zijn aan de verkoop van de "Legacy" portefeuille die al opgenomen werden in de jaarrekening van Banque Internationale à Luxembourg voor 2011.

Deze kapitaalverhoging brengt de Core Tier 1-ratio van de bank op 9% volgens volledig toegepaste Bazel III-normen, conform de bepalingen van de verkoopovereenkomsten. Een eventuele aanpassing zal later gebeuren op basis van de op 30 september geauditeerde afsluitende rekeningen

In Griekenland heeft de voormalige vice-minister van Binnenlandse Zaken Tzanis zelfmoord gepleegd. Tegen Tzanis liep een onderzoek in verband met corruptie, de PASOK-politicus bleek boven zijn stand te leven. Corruptie is één van de plagen die de Griekse economie blijven teisteren. Afronding van de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg door DexiaNa de ondertekening van verkoopovereenkomsten op 5 april 2012 kondigt Dexia vandaag de afronding aan van de verkoop van zijn belang van 99,906 % in Banque Internationale à Luxembourg (BIL) aan Precision Capital, een bankholding naar Luxemburgs recht die in handen is van de familie Al Thani uit Qatar, en het Groothertogdom Luxemburg. Precision Capital heeft nu 90 % van de aandelen van Dexia in Banque Internationale à Luxembourg in handen en het Groothertogdom de overige 10 %. Alle regelgevende instanties, waaronder de Europese Commissie, hebben hun goedkeuring verleend. Na de verkoop van DenizBank die op 28 september werd bekendgemaakt, vormt de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg een nieuwe belangrijke stap in de uitvoering van het ordentelijke ontmantelingsplan van de groep Dexia. De prijs van de transactie bedraagt 730 miljoen EUR. De "Legacy"[1] portefeuille werd overgedragen aan Dexia Crédit Local. De belangen in de dochterondernemingen die buiten de verkoopperimeter vallen, Dexia Asset Management Luxembourg, RBC Dexia, Dexia LDG Banque, Popular Banca Privada en Parfipar, werden eveneens overgenomen door de groep Dexia of verkocht op de markt. Dexia Crédit Local is nu de aandeelhouder van Dexia LDG Banque. Dexia ging op 2 oktober 2012 over tot een kapitaalverhoging van 204 miljoen EUR voor Banque Internationale à Luxembourg, om deels de eenmalige verliezen te compenseren die verbonden zijn aan de verkoop van de "Legacy" portefeuille die al opgenomen werden in de jaarrekening van Banque Internationale à Luxembourg voor 2011. Deze kapitaalverhoging brengt de Core Tier 1-ratio van de bank op 9% volgens volledig toegepaste Bazel III-normen, conform de bepalingen van de verkoopovereenkomsten. Een eventuele aanpassing zal later gebeuren op basis van de op 30 september geauditeerde afsluitende rekeningen