De Griekenland-crisis dreigt nu ook Portugal te besmetten, hoewel dit land er financieel toch iets beter voorstaat als de Grieken.

Griekenland en Portugal zijn economisch gezien weliswaar klein, maar veel andere landen, banken en beleggingsfondsen bezitten obligaties van deze landen.

Uiteindelijk kan de crisis rond de begrotingstekorten in een aantal landen aanleiding geven tot een crisis rond de euro. Sommige analisten verwachten een uiteenvallen van de eurozone, anderen denken dat Duitsland zal proberen om een kleinere maar sterkere monetaire unie zal proberen op te richten.

De Griekenland-crisis dreigt nu ook Portugal te besmetten, hoewel dit land er financieel toch iets beter voorstaat als de Grieken. Griekenland en Portugal zijn economisch gezien weliswaar klein, maar veel andere landen, banken en beleggingsfondsen bezitten obligaties van deze landen. Uiteindelijk kan de crisis rond de begrotingstekorten in een aantal landen aanleiding geven tot een crisis rond de euro. Sommige analisten verwachten een uiteenvallen van de eurozone, anderen denken dat Duitsland zal proberen om een kleinere maar sterkere monetaire unie zal proberen op te richten.