Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie bereikte anderzijds het laagste niveau in bijna een maand. Anderzijds slaagde Italië er toch in om voor een bedrag van 1,50 miljard euro aan inflatiegelinkte staatsobligaties te plaatsen.

Ook vandaag zullen de Italianen gaan proberen om 9,50 miljard euro aan obligaties te verkopen. De spanning in de eurozone is voorlopig weggevallen, zodat de plaatsing waarschijnlijk probleemloos gaat verlopen.

Norbert Aul, interest-rates strategist bij Royal Bank of Canada in Londen, is van mening dat onderliggend de nervositeit groot blijft. Griekse en Ierse staatsobligaties brengen nu respectievelijk 11,86% en 9,32% op, Portugese staatsobligaties zagen gisteren hun basisrente met 4 basispunten stijgen tot 7,50%.

Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie bereikte anderzijds het laagste niveau in bijna een maand. Anderzijds slaagde Italië er toch in om voor een bedrag van 1,50 miljard euro aan inflatiegelinkte staatsobligaties te plaatsen. Ook vandaag zullen de Italianen gaan proberen om 9,50 miljard euro aan obligaties te verkopen. De spanning in de eurozone is voorlopig weggevallen, zodat de plaatsing waarschijnlijk probleemloos gaat verlopen. Norbert Aul, interest-rates strategist bij Royal Bank of Canada in Londen, is van mening dat onderliggend de nervositeit groot blijft. Griekse en Ierse staatsobligaties brengen nu respectievelijk 11,86% en 9,32% op, Portugese staatsobligaties zagen gisteren hun basisrente met 4 basispunten stijgen tot 7,50%.