Op basis van de Labour Forces Study van Eurostat merkt Niraj Shah van Bloomberg News op dat vooral Griekse part-time werkers eigenlijk gewoon onder de armoedegrens leven. Bijna driekwart van de part-timers kan van de gewerkte uren niet rondkomen en heeft dus eigenlijk meer werk nodig.

Ter vergelijking: in Nederland bedraagt dat percentage maar 4,20%. Alle peptalk over een uitbodeming van de Griekse economie lijkt op niet meer dan op los zand te berusten. Het spreekt voor zichzelf dat op een bepaald de economie niet dieper kan wegzakken, maar dat betekent daarom nog niet dat ze aan de beterhand is.

Op basis van de Labour Forces Study van Eurostat merkt Niraj Shah van Bloomberg News op dat vooral Griekse part-time werkers eigenlijk gewoon onder de armoedegrens leven. Bijna driekwart van de part-timers kan van de gewerkte uren niet rondkomen en heeft dus eigenlijk meer werk nodig. Ter vergelijking: in Nederland bedraagt dat percentage maar 4,20%. Alle peptalk over een uitbodeming van de Griekse economie lijkt op niet meer dan op los zand te berusten. Het spreekt voor zichzelf dat op een bepaald de economie niet dieper kan wegzakken, maar dat betekent daarom nog niet dat ze aan de beterhand is.