Het Portugese BBP zou anderzijds met 3,30%, terwijl de economie van de euroregio als geheel met 1% zou groeien. Dit jaar zou die Europese economie krimpen en dat zou de eerste krimp zijn sinds 2009 toen de financiële crisis zware gaten in het economisch landschap sloegen.

Volgens sommige analisten zijn de prognoses van de Europese Commisie nog te optimistisch, ze zouden te weinig rekening houden met de aangekondigde besparingsmaatregelen in een aantal landen. Die zouden een vicieuze cirkel doen draaien waarvan het einde nog niet in zicht is.

Grote volatiliteit bij Nederlandse staatsobligaties

Vrijdag was er een opvallend grote volatiliteit merkbaar bij Nederlandse staatsobligaties. De beweeglijkheid bij deze obligaties bedroeg 3x het dagelijks gemiddelde. Blijkbaar maken heel wat obligatiebeleggers zich toch nog altijd zorgen over de politieke situatie bij onze noorderburen.

Duitse staatsobligaties hebben dit jaar een rendement van 2,20% opgeleverd, zo blijkt uit de indices zoals die door Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies werden opgesteld. Spaanse obligaties gaven 1,90% prijs, Italiaanse wonnen 10%.

Het Portugese BBP zou anderzijds met 3,30%, terwijl de economie van de euroregio als geheel met 1% zou groeien. Dit jaar zou die Europese economie krimpen en dat zou de eerste krimp zijn sinds 2009 toen de financiële crisis zware gaten in het economisch landschap sloegen. Volgens sommige analisten zijn de prognoses van de Europese Commisie nog te optimistisch, ze zouden te weinig rekening houden met de aangekondigde besparingsmaatregelen in een aantal landen. Die zouden een vicieuze cirkel doen draaien waarvan het einde nog niet in zicht is. Grote volatiliteit bij Nederlandse staatsobligaties Vrijdag was er een opvallend grote volatiliteit merkbaar bij Nederlandse staatsobligaties. De beweeglijkheid bij deze obligaties bedroeg 3x het dagelijks gemiddelde. Blijkbaar maken heel wat obligatiebeleggers zich toch nog altijd zorgen over de politieke situatie bij onze noorderburen. Duitse staatsobligaties hebben dit jaar een rendement van 2,20% opgeleverd, zo blijkt uit de indices zoals die door Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies werden opgesteld. Spaanse obligaties gaven 1,90% prijs, Italiaanse wonnen 10%.