Tijdens het tweede kwartaal is het Grieks BBP met 1,50% gekrompen in vergelijking met het eerste kwartaal, zo rapporteerde het Hellenic Statistical Authority. Dat was meer dan de 1,10% waar de analisten op gerekend hadden.

Op jaarbasis krompt het BBP tijdens het tweede kwartaal met 3,50%, tegenover een gereviseerde krimp met 2,30% in het eerste kwartaal. De economen hadden gerekend op een krimp met maar 3,40%.

Giada Giani, econoom bij Citigroup Global Markets in Londen, is van mening dat de Griekse recessie zich nog verder aan het uitdiepen is.

Toch is de krimp niet zo sterk als enkele maanden geleden geleden werd gevreesd, vooral omdat de binnenlandse vraag beter dan verwacht standhoudt.

De werkloosheid steeg tijdens het afgelopen kwartaal onverwacht tot 12%, tegenover 11,90% in april. Dat was het hoogste niveau sinds februari, toen een werkloosheidsgraad met 12,10% werd opgetekend. De analisten hadden slechts gerekend op een stijging van de werkloosheidsgraad tot 11,60%.

Financieminister George Papaconstantinou verklaarde dat de verwachting voor het volledige boekjaar van een krimp met 4% te pessimistisch was. De gemiddeld verwachting bedraagt nu een krimp met 2,90%, aldus Papaconstantinou.

Tijdens het tweede kwartaal is het Grieks BBP met 1,50% gekrompen in vergelijking met het eerste kwartaal, zo rapporteerde het Hellenic Statistical Authority. Dat was meer dan de 1,10% waar de analisten op gerekend hadden. Op jaarbasis krompt het BBP tijdens het tweede kwartaal met 3,50%, tegenover een gereviseerde krimp met 2,30% in het eerste kwartaal. De economen hadden gerekend op een krimp met maar 3,40%. Giada Giani, econoom bij Citigroup Global Markets in Londen, is van mening dat de Griekse recessie zich nog verder aan het uitdiepen is. Toch is de krimp niet zo sterk als enkele maanden geleden geleden werd gevreesd, vooral omdat de binnenlandse vraag beter dan verwacht standhoudt. De werkloosheid steeg tijdens het afgelopen kwartaal onverwacht tot 12%, tegenover 11,90% in april. Dat was het hoogste niveau sinds februari, toen een werkloosheidsgraad met 12,10% werd opgetekend. De analisten hadden slechts gerekend op een stijging van de werkloosheidsgraad tot 11,60%. Financieminister George Papaconstantinou verklaarde dat de verwachting voor het volledige boekjaar van een krimp met 4% te pessimistisch was. De gemiddeld verwachting bedraagt nu een krimp met 2,90%, aldus Papaconstantinou.