Anderzijds werden de lonen verlaagd en de belastingen verhoogd, wat een negatief effect had op de besteedbare budgetten voor de gezinnen. Het ziet er bovendien niet naar uit dat op korte termijn beterschap mag worden verwacht, de zaken kunnen zelfs nog verergeren.

Krimp is groter dan verwacht

De economische krimp is groter dan verwacht, want volgens de eerste ramingen zou de Griekse economie tijdens het eerste kwartaal maar met 6,20% zijn gekrompen. Tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar was anderzijds nog sprake van een krimp met 7,50%.

Bij National Bank merkte econoom Nikos Magginas op dat de cijfers met betrekking tot import en export nog wel meevielen, maar dat deze ruimschoots in de schaduw werden gesteld door de scherpe daling in de consumentenbestedingen en in de investeringen.

Anderzijds werden de lonen verlaagd en de belastingen verhoogd, wat een negatief effect had op de besteedbare budgetten voor de gezinnen. Het ziet er bovendien niet naar uit dat op korte termijn beterschap mag worden verwacht, de zaken kunnen zelfs nog verergeren. Krimp is groter dan verwachtDe economische krimp is groter dan verwacht, want volgens de eerste ramingen zou de Griekse economie tijdens het eerste kwartaal maar met 6,20% zijn gekrompen. Tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar was anderzijds nog sprake van een krimp met 7,50%. Bij National Bank merkte econoom Nikos Magginas op dat de cijfers met betrekking tot import en export nog wel meevielen, maar dat deze ruimschoots in de schaduw werden gesteld door de scherpe daling in de consumentenbestedingen en in de investeringen.