Maar volgens sommige economen is het veel te voorbarig om het licht al op groen te zetten voor Griekenland. Het land worstelt met een enorme deflatiespiraal waaruit het zich maar zeer moeilijk zal kunnen losmaken. Bovendien moeten vraagtekens worden gesteld bij de bereidheid van de Griekse regering om nog verder mee te werken met de troika.

Wanneer de economie inderdaad een lichte vorm van verbetering te zien geeft, zal de bereidheid van Athene om naar de pijpen van de steunverleners te dansen smelten als sneeuw op de zon. Uiteindelijk zal Griekenland dan toch uit de eurozone gezet kunnen worden, maar dan wel op een andere manier dan de financiële markten hadden verwacht.

Maar volgens sommige economen is het veel te voorbarig om het licht al op groen te zetten voor Griekenland. Het land worstelt met een enorme deflatiespiraal waaruit het zich maar zeer moeilijk zal kunnen losmaken. Bovendien moeten vraagtekens worden gesteld bij de bereidheid van de Griekse regering om nog verder mee te werken met de troika. Wanneer de economie inderdaad een lichte vorm van verbetering te zien geeft, zal de bereidheid van Athene om naar de pijpen van de steunverleners te dansen smelten als sneeuw op de zon. Uiteindelijk zal Griekenland dan toch uit de eurozone gezet kunnen worden, maar dan wel op een andere manier dan de financiële markten hadden verwacht.