Dat is geen goed nieuws voor de Duitse kanselier Angela Merkel. Voor haar en haar partij is het kleine nachtmerrie wanneer Griekenland voor de regionale verkiezingen van 9 mei hulp zou moeten vragen.

Merkel moet die verkiezingen winnen om een meerderheid in de Bundesrat te bekomen. Daarom zou de kanselier een eventuele beslissing omtrent een reddingsplan op de lange baan willen schrijven.

Zodra Griekenland de eerste euro steun heeft ontvangen, dreigt er in Duitsland een publiek debat los te breken over het reddingsplan. Merkel zal dan herinnerd worden aan haar uitspraken dat iedereen voor zijn eigen budget verantwoodelijk is.

Anderzijds is er nog steeds het risico dat een Duitse rechtbank het plan van de hand gaat wijzen. Dan zou het volledige reddingsplan voor Griekenland in duigen kunnen vangen.

Dat is geen goed nieuws voor de Duitse kanselier Angela Merkel. Voor haar en haar partij is het kleine nachtmerrie wanneer Griekenland voor de regionale verkiezingen van 9 mei hulp zou moeten vragen. Merkel moet die verkiezingen winnen om een meerderheid in de Bundesrat te bekomen. Daarom zou de kanselier een eventuele beslissing omtrent een reddingsplan op de lange baan willen schrijven. Zodra Griekenland de eerste euro steun heeft ontvangen, dreigt er in Duitsland een publiek debat los te breken over het reddingsplan. Merkel zal dan herinnerd worden aan haar uitspraken dat iedereen voor zijn eigen budget verantwoodelijk is. Anderzijds is er nog steeds het risico dat een Duitse rechtbank het plan van de hand gaat wijzen. Dan zou het volledige reddingsplan voor Griekenland in duigen kunnen vangen.