Niraj Shah van Bloomberg herinnert er aan dat de consumentenprijzen in Griekenland in december met 1,80% zijn gedaald. Het is van 1968 geleden dat het land nog met zo'n lange inflatieperiode werd geconfronteerd. Inmiddels is de Griekse economie sinds het derde kwartaal van 2007 al een vijfde kleiner geworden.

Maar de belabberde economische toestand waarin het land verkeert, belet niet dat op de beurs van Athene feest wordt gevierd. In de eerste twee weken van dit jaar zijn de koersen op de Griekse beurs met bijna 20% gestegen tot zowat het hoogste niveau in bijna drie jaar. Blijkbaar hebben de beleggers al een (fors) voorschot genomen op een economisch herstel.

Niraj Shah van Bloomberg herinnert er aan dat de consumentenprijzen in Griekenland in december met 1,80% zijn gedaald. Het is van 1968 geleden dat het land nog met zo'n lange inflatieperiode werd geconfronteerd. Inmiddels is de Griekse economie sinds het derde kwartaal van 2007 al een vijfde kleiner geworden. Maar de belabberde economische toestand waarin het land verkeert, belet niet dat op de beurs van Athene feest wordt gevierd. In de eerste twee weken van dit jaar zijn de koersen op de Griekse beurs met bijna 20% gestegen tot zowat het hoogste niveau in bijna drie jaar. Blijkbaar hebben de beleggers al een (fors) voorschot genomen op een economisch herstel.