National Bank of Greece SA, EFG Eurobank Ergasias SA, Alpha Bank SA en Piraeus Bank SA, die allen deze week resultaten gaan bekendmaken, kregen een oproep van minister van Financiën George Papaconstantinou om de krachten te bundelen.

Ook vanwege gouverneur van de centrale bank George Provopoulos is er druk om te fuseren. De analisten schatten dat de winsten van de banken met minstens 60% zijn gedaald.

De fusiespeculatie stak vorige maand de kop op nadat Piraeus aanbod om het staatsbelang in Agricultural Bank of Greece SA, de enige Griekse bank die de stress tests niet doorstond.

Pawel Uszko, analist bij Macquarie Research in Londen, is van mening dat fusies weliswaar niet alle problemen zouden oplossen, maar de banken zouden elkaar toch minder beconcurreren. Bovendien zijn er kostenbesparingen noodzakelijk.

National Bank of Greece SA, EFG Eurobank Ergasias SA, Alpha Bank SA en Piraeus Bank SA, die allen deze week resultaten gaan bekendmaken, kregen een oproep van minister van Financiën George Papaconstantinou om de krachten te bundelen. Ook vanwege gouverneur van de centrale bank George Provopoulos is er druk om te fuseren. De analisten schatten dat de winsten van de banken met minstens 60% zijn gedaald. De fusiespeculatie stak vorige maand de kop op nadat Piraeus aanbod om het staatsbelang in Agricultural Bank of Greece SA, de enige Griekse bank die de stress tests niet doorstond. Pawel Uszko, analist bij Macquarie Research in Londen, is van mening dat fusies weliswaar niet alle problemen zouden oplossen, maar de banken zouden elkaar toch minder beconcurreren. Bovendien zijn er kostenbesparingen noodzakelijk.