Sinds de eurotop van oktober liggen de onderhandelingspercentages volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter al op minimaal 50%.

Alpha Bank heeft minder Griekse staatsschulden in handen dan Eurobank en zou nu inzetten op betere fusievoorwaarden of misschien zelfs de gehele fusie met Eurobank af willen blazen.

Het betekent dat de situatie in Griekenland nog steeds op meerdere gebieden de gang van zaken vertraagt.

Ook werd bekend dat Griekenland weinig voortgang boekt met de verkoop van bezittingen, waardoor de staatsschuld nog moeizamer kan worden verlaagd.

Sinds de eurotop van oktober liggen de onderhandelingspercentages volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter al op minimaal 50%. Alpha Bank heeft minder Griekse staatsschulden in handen dan Eurobank en zou nu inzetten op betere fusievoorwaarden of misschien zelfs de gehele fusie met Eurobank af willen blazen. Het betekent dat de situatie in Griekenland nog steeds op meerdere gebieden de gang van zaken vertraagt. Ook werd bekend dat Griekenland weinig voortgang boekt met de verkoop van bezittingen, waardoor de staatsschuld nog moeizamer kan worden verlaagd.