Op die posities worden uiteraard zware verliezen geleden. Wanneer de banken die verliezen moeten afschrijven, kunnen ze op hun beurt zwaar in de problemen raken. De kans is niet denkbeeldig dat er zelfs sommige banken gaan omvallen.

Dat verklaart meteen waarom de bankaandelen op de Griekse beurs zo zwak hebben gepresteerd. In de Bloomberg Europe Banks en Financial Services Index zijn de Griekse banken dit jaar zelfs de allerzwakste aandelen.

De koers van National Bank of Greece is dit jaar zelfs al met 45% gedaald. Alpha Bank en Piraeus Bank deden het per saldo niet veel beter. Woensdag herstelde de koers van de bankaandelen zich in beperkte mate.

S&P waarschuwde gisteren nog dat de banken gevaar lopen wegens de verslechterde kwaliteit van de obligaties in portefeuille.

Op die posities worden uiteraard zware verliezen geleden. Wanneer de banken die verliezen moeten afschrijven, kunnen ze op hun beurt zwaar in de problemen raken. De kans is niet denkbeeldig dat er zelfs sommige banken gaan omvallen. Dat verklaart meteen waarom de bankaandelen op de Griekse beurs zo zwak hebben gepresteerd. In de Bloomberg Europe Banks en Financial Services Index zijn de Griekse banken dit jaar zelfs de allerzwakste aandelen. De koers van National Bank of Greece is dit jaar zelfs al met 45% gedaald. Alpha Bank en Piraeus Bank deden het per saldo niet veel beter. Woensdag herstelde de koers van de bankaandelen zich in beperkte mate. S&P waarschuwde gisteren nog dat de banken gevaar lopen wegens de verslechterde kwaliteit van de obligaties in portefeuille.