Stournaras gaf een presentatie van de Griekse economie, maar kon daarbij niet veel nieuwe feiten aanbrengen. Naderhand kreeg hij te horen dat Griekenland nu eerst zelf orde op zaken moet stellen alvorens er aan andere dingen kan worden gedacht. Dat betekent dat de Grieken de broeksriem verder zullen moeten aanhalen.

Tsipras zit niet stil

Alexis Tsipras, de voorzitter van de extreem-linkse partij Syriza, heeft inmiddels zijn duivels opnieuw ontbonden. Het Grieks steunplan is een economische en politieke misdaad tegen het Griekse volk, een plan dat werd beraamd door de troika IMF, EU en Europese Centrale Bank.

Zijn binnenlandse politieke tegenstrevers kregen te horen dat ze geen pro-Europeanen maar wel Merkelisten waren. Volgens Tsipras zal Duitsland uiteindelijk verantwoordelijk worden gesteld voor het uiteenvallen van Europa. Wat Griekenland betreft, wordt daarbij de come-back van de drachme als chantagemunt gebruikt.

Stournaras gaf een presentatie van de Griekse economie, maar kon daarbij niet veel nieuwe feiten aanbrengen. Naderhand kreeg hij te horen dat Griekenland nu eerst zelf orde op zaken moet stellen alvorens er aan andere dingen kan worden gedacht. Dat betekent dat de Grieken de broeksriem verder zullen moeten aanhalen. Tsipras zit niet stil Alexis Tsipras, de voorzitter van de extreem-linkse partij Syriza, heeft inmiddels zijn duivels opnieuw ontbonden. Het Grieks steunplan is een economische en politieke misdaad tegen het Griekse volk, een plan dat werd beraamd door de troika IMF, EU en Europese Centrale Bank. Zijn binnenlandse politieke tegenstrevers kregen te horen dat ze geen pro-Europeanen maar wel Merkelisten waren. Volgens Tsipras zal Duitsland uiteindelijk verantwoordelijk worden gesteld voor het uiteenvallen van Europa. Wat Griekenland betreft, wordt daarbij de come-back van de drachme als chantagemunt gebruikt.