Op de valutamarkten is de koers van de euro teruggevallen richting 1,34 euro. Als gevolg van de 'Griekse tragedie' staan de koersen van de Europese staatsobligaties eveneens onder druk.

Lutz Karpowitz, valutahandelaar bij Commerzbank, is van mening dat de situatie rond Griekenland extreem moeilijk blijft. Negatief nieuws over Griekenland kan de koers van de euro opnieuw onder druk zetten.

De Griekse credit default swaps met een looptijd van vijf jaar - de beleggersinstrumenten waarmee men zich kan indekken tegen een niet-betaling van de Griekse overheidsschulden - zijn opnieuw gestegen.

De beleggers vrezen dat het reddingsplan dat voor Griekenland werd afgesloten uiteindelijk toch gedoemd zal zijn om te mislukken. Daardoor zou Griekenland toch weer beroep moeten doen op het Internationaal Monetair Fonds.

Op de valutamarkten is de koers van de euro teruggevallen richting 1,34 euro. Als gevolg van de 'Griekse tragedie' staan de koersen van de Europese staatsobligaties eveneens onder druk. Lutz Karpowitz, valutahandelaar bij Commerzbank, is van mening dat de situatie rond Griekenland extreem moeilijk blijft. Negatief nieuws over Griekenland kan de koers van de euro opnieuw onder druk zetten. De Griekse credit default swaps met een looptijd van vijf jaar - de beleggersinstrumenten waarmee men zich kan indekken tegen een niet-betaling van de Griekse overheidsschulden - zijn opnieuw gestegen. De beleggers vrezen dat het reddingsplan dat voor Griekenland werd afgesloten uiteindelijk toch gedoemd zal zijn om te mislukken. Daardoor zou Griekenland toch weer beroep moeten doen op het Internationaal Monetair Fonds.