Het rendement op deze obligaties bedroeg 3,65%, tegenover 1,67% bij een gelijkaardige emissie in januari. Het aanbod was 4,61x overschreven, waar dat vorige keer maar 3,23x was.

Steven Major was verrast door het onverwacht succes van de plaatsing. Griekenland had immers maar de emissie van 1,50 miljard euro gepland. Bovendien was de vraag veel groter dan verwacht.

Toch moet het succes ook weer niet overroepen worden. Het betreft zeer kortlopende waardepapieren, die eigenlijk niets zeggen over het succes van de toekomstige plaatsing van langerlopende obligaties.

Vandaag start de onderhandelingen over het Grieks reddingsplan en die onderhandelingen kunnen tot begin mei lopen. Dat zou dan vlak voor de vervaldag van nog eens 8,50 miljard euro aan staatsschuld zijn.

Het rendement op deze obligaties bedroeg 3,65%, tegenover 1,67% bij een gelijkaardige emissie in januari. Het aanbod was 4,61x overschreven, waar dat vorige keer maar 3,23x was. Steven Major was verrast door het onverwacht succes van de plaatsing. Griekenland had immers maar de emissie van 1,50 miljard euro gepland. Bovendien was de vraag veel groter dan verwacht. Toch moet het succes ook weer niet overroepen worden. Het betreft zeer kortlopende waardepapieren, die eigenlijk niets zeggen over het succes van de toekomstige plaatsing van langerlopende obligaties. Vandaag start de onderhandelingen over het Grieks reddingsplan en die onderhandelingen kunnen tot begin mei lopen. Dat zou dan vlak voor de vervaldag van nog eens 8,50 miljard euro aan staatsschuld zijn.