Zo is het onduidelijk of het IMF en de EU zullen besluiten de volgende tranche uit te betalen. Het IMF gaat in principe alleen over tot betaling als de financiering voor de Grieken voor de komende 12 maanden is verzekerd.

Doordat het tweede steunpakket (voorlopig) niet is goedgekeurd is dat onzeker. Daarnaast zei de Nederlandse Minister van Financiën De Jager al dat het moeilijk voor te stellen is dat landen in deze situatie overgaan tot betaling.

Het IMF zal half november besluiten of de betaling door zal gaan. Eind december moet Griekenland voor circa Eur 8 mrd aan obligaties aflossen.

Zo is het onduidelijk of het IMF en de EU zullen besluiten de volgende tranche uit te betalen. Het IMF gaat in principe alleen over tot betaling als de financiering voor de Grieken voor de komende 12 maanden is verzekerd. Doordat het tweede steunpakket (voorlopig) niet is goedgekeurd is dat onzeker. Daarnaast zei de Nederlandse Minister van Financiën De Jager al dat het moeilijk voor te stellen is dat landen in deze situatie overgaan tot betaling. Het IMF zal half november besluiten of de betaling door zal gaan. Eind december moet Griekenland voor circa Eur 8 mrd aan obligaties aflossen.