Dat de problemen nog niet achter de rug zijn, blijkt uit het feit dat de spreads vandaag verder zijn opgelopen. Die tussen de Duitse en Griekse staatsobligaties stegen met 76 basispunten tot 635 basispunten, of het hoogste niveau sinds minstens maart 1998.

De spread tussen Portugese en Duitse staatsobligaties liep op tot 213 basispunten, die met Spanje met 99 basispunten en die met Ierland 182 basispunten. In het geval van Ierland was de spread het grootst sinds het land op 9 december laatstleden zijn begroting voorstelde.

Dat de problemen nog niet achter de rug zijn, blijkt uit het feit dat de spreads vandaag verder zijn opgelopen. Die tussen de Duitse en Griekse staatsobligaties stegen met 76 basispunten tot 635 basispunten, of het hoogste niveau sinds minstens maart 1998. De spread tussen Portugese en Duitse staatsobligaties liep op tot 213 basispunten, die met Spanje met 99 basispunten en die met Ierland 182 basispunten. In het geval van Ierland was de spread het grootst sinds het land op 9 december laatstleden zijn begroting voorstelde.